Welkom bij ENSiB!

Screen Shot 2015-08-25 at 10.57.54 AM

Screen Shot 2015-08-25 at 10.55.51 AM

 

 

 

 

 

De Eerste Nederlandstalige School in Boston (“ENSiB”) heeft sinds 2009 al acht succesvolle schooljaren achter de rug met tussen de 40 en 60 kinderen, verdeeld over de groepen 1 tot en met 8. In het nieuwe schooljaar zullen we bij voldoende inschrijvingen opnieuw een Peutergroep (vanaf 2,5 jaar) en een Tienergroep aanbieden.

Jullie kunnen jullie kind(eren) vanaf nu online inschrijven voor het schooljaar 2017-2018.

Sinds 2016 bieden wij ook lessen op maat aan volwassenen aan! Meer informatie vind je hier.

Schoolkalender 17-18, huisregels Britse School

Beste ENSiB ouders,

Het nieuwe schooljaar komt eraan! Voor jullie kinderen betekent dit voor het eerst naar de Nederlandstalige School op 10 (zondag) en 13 (woensdag) september! Wij, het schoolbestuur en de docentengroep zijn vast van plan er opnieuw een bijzonder schooljaar van te maken.

Voor de nieuwe ouders: wij hopen jullie snel te leren kennen in de bibliotheek als de kinderen in de klas zijn, of op een cultuurdag!

Ter informatie: jullie kunnen op onze website de schoolkalender en de schoolgids vinden. De schoolgids is het instrument waarin wij voor jullie uit de doeken doen waar we voor staan en hoe wij het onderwijs op de ENSiB organiseren.

Dit is meteen een goede gelegenheid om de huisregels mee te delen van onze gast-school, de British International School of Boston (BISB):

  1. Alle ouders en kinderen dienen het schoolgebouw binnen te komen via de voordeur (dus niet via de deuren bij de speeltuin);
  2. Alle ouders dienen zich in te schrijven in de lobby en een ‘visitor’ sticker te dragen gedurende de tijd dat zij zich in het schoolgebouw bevinden;
  3. Kinderen mogen zich niet zonder supervisie van een volwassene in het schoolgebouw begeven;
  4. ENSiB is een gast van de Britse school en dient als zodanig de staff van de Britse school, de klaslokalen en materialen met respect te bejegenen;
  5. Parkeersituatie op woensdag: Ouders en docenten dienen te parkeren in LOT C. LOT B mag alleen gebruikt worden als een ouder zijn/haar kind(eren) wil afzetten/ophalen maar zelf niet op school blijft tijdens de lessen. LOT B is namelijk erg druk tussen 4:30 en 5:30 wegens het ophalen van BSB leerlingen die betrokken zijn bij naschoolse activiteiten. Voor een overzichtje van de parkeerplaatsen: zie dit kaartje.
Met hartelijke groet,

Het schoolbestuur

NieuwsFlits juni 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De laatste NieuwsFlits van het schooljaar 2016-2017! Wat is het schooljaar snel voorbij gegaan, en wat hebben we weer mooie momenten om op terug te kijken. Sinterklaas, het schaatsfestijn in maart, en natuurlijk Koningsdag. Maar bovenal hebben we met elkaar weer heel wat uren Nederlands gepraat, geleerd en geschreven. Het is niet altijd makkelijk op de woensdagmiddag na een volle schooldag, of op de zondagmiddag als het lekker weekend is; maar jullie kinderen hebben het jaar weer goed volbracht! Met veel plezier kijken we uit naar de zomer, om gelukkig de meesten van jullie, en wat nieuwe gezichten, in september weer terug te zien.

(meer…)

NieuwsFlits mei 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Het is alweer bijna juni; de laatste maand van dit schooljaar! We zijn inmiddels druk bezig met de inschrijvingen voor volgend schooljaar. Zie in deze NieuwsFlits nogmaals de link om je kinderen in te schrijven.

(meer…)

NieuwsFlits april 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Het is alweer zover, onze 4e cultuurdag van het jaar staat voor de deur: Koningsdag! Hebben jullie je al opgegeven? We hopen natuurlijk op mooi weer, maar een mooi feest zullen we er hoe dan ook van maken. De drankjes staan koud en de bitterballen worden gemaakt: Wij zijn er klaar voor!

In deze NieuwsFlits vertel ik jullie graag meer over de Koningsdag, over de inschrijvingen voor het volgende schooljaar, en er staan er ook weer wat tips voor jullie klaar.

(meer…)