Welkom bij ENSiB!

Screen Shot 2015-08-25 at 10.57.54 AM

Screen Shot 2015-08-25 at 10.55.51 AM

 

 

 

 

 

De Eerste Nederlandstalige School in Boston (“ENSiB”) heeft sinds 2009 al acht succesvolle schooljaren achter de rug met tussen de 40 en 60 kinderen, verdeeld over de groepen 1 tot en met 8. In het nieuwe schooljaar zullen we bij voldoende inschrijvingen opnieuw een Peutergroep (vanaf 2,5 jaar) en een Tienergroep aanbieden.

Jullie kunnen jullie kind(eren) vanaf nu online inschrijven voor het schooljaar 2017-2018.

Sinds 2016 bieden wij ook lessen op maat aan volwassenen aan! Meer informatie vind je hier.

NieuwsFlits oktober 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De eerste cultuurdag van het schooljaar is alweer geweest! We hebben griezelig veel plezier gehad met ons allen, en gelukkig zijn er weer veel kinderboeken verkocht. Dat belooft weer veel leesplezier … Dat komt goed uit met het Samen Beter Lezen project voor de deur! En ook de volgende cultuurdag komt er alweer aan, de inschrijvingen voor Sinterklaas zijn vanaf nu open. Lees snel verder voor meer informatie.

(meer…)

Diverse vacatures (M/V) Nederlandstalige School in Boston (3-10 uur/week)

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen in de leeftijd van 2.5 tot 12 jaar aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (“ENSiB”) is op zoek naar verschillende enthousiaste mensen die ons team komen versterken! De lessen vinden plaats op zondagmiddag (1-4 pm) en op woensdagmiddag (4-6 pm) op onze school die is gehuisvest in de British International School of Boston.

Wij zijn op zoek naar:

Onderwijscoördinator  Je bent een echte spin in het web: je bent iemand die vanuit een strategische positie alles goed kan overzien, die goed kijkt en luistert en tegelijkertijd snel kan schakelen en actie ondernemen indien nodig. Je takenpakket als Coördinator bestaan met name uit het managen van het docententeam en organisatorische taken. Daarnaast vormt communicatie een belangrijk onderdeel van de functie: je vormt het aanspreekpunt voor de ouders, stelt de maandelijkse nieuwsbrief (“ENSiB NieuwsFlits“) op en verzorgt de externe communicatie. We verwachten van je dat je de maandelijkse docentenvergaderingen opzet en leidt en de vier-jaarlijkse cultuurdagen aanstuurt die op school worden gehouden. Daarnaast neemt de Coördinator ook de intakegesprekken af met (ouders van) nieuwe leerlingen.

Klassenassistent (op zondag)  In deze functie zal je samenwerken met al onze leerkrachten en leerlingen op roterende basis, afhankelijk van behoefte van de docenten. Taken bestaan onder andere uit het assisteren van de leerkrachten met hun lessen, direct werken in kleinere groepjes met leerlingen en een-op-een helpen van kinderen, bijvoorbeeld met lezen.

Invalkrachten  Als een docent door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, zullen we jou vragen om zijn/haar klas over te nemen. Daarnaast hebben we vaak extra hulp nodig tijdens de perioden waarin we toetsen afnemen. Het is dan ook belangrijk dat je zowel op woensdagen als op zondagen in kan vallen indien nodig.

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school heeft een hecht team van docenten, ouders en een betrokken bestuur waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden. Ervaring in lesgeven en in het werken met kinderen is geen vereiste, maar wordt wel op prijs gesteld. De voorkeur gaat uit naar iemand met een Amerikaanse werkvergunning ofwel iemand die zo’n vergunning kan verkrijgen. Het salaris voor deze functies is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van ervaring en referenties. Startdatum in overleg.

Voor meer informatie, neem graag per email contact op met Danny Haelewaters.

Sinterklaas

sinterklaasDaaaaaaaaaaaaar wordt aan de deur geklopt …

Sinterklaas staat alweer snel voor de deur. De ENSiB viert het Sinterklaasfeest op zondag 3 december. Jullie en jullie kinderen zijn van harte welkom! Ook Nederlandstalige vrienden, familieleden of kennissen zijn welkom: wij komen graag met hen in contact!

– Externe kinderen (+2.5 jaar met beheersing van het Nederlands): Jullie zijn uitgenodigd voor het cultuurgedeelte van 2:15 tot 5pm.
– Huidige leerlingen van de ENSiB: Het programma is van 12:15pm tot 5pm.

Kinderen jonger dan 2.5 jaar zijn ook welkom, maar er is geen programma voor hen. Deze kinderen blijven bij ouders en inschrijven is dus niet nodig. Op het moment dat Sinterklaas bij zijn/haar broer/zus in de klas is, zijn de jongere kinderen ook welkom in de klas.

Vul dit formulier in (voor 15 november) voor elk kind dat deelneemt aan deze cultuurdag. Graag tot dan!