Welkom bij ENSiB!

Screen Shot 2015-08-25 at 10.57.54 AM

Screen Shot 2015-08-25 at 10.55.51 AM

 

 

 

 

 

De Eerste Nederlandstalige School in Boston (“ENSiB”) heeft sinds 2009 al zeven succesvolle schooljaren achter de rug met tussen de 40 en 60 kinderen, verdeeld over de groepen 1 tot en met 8. Dit schooljaar bieden we opnieuw een Peutergroep (vanaf 2,5 jaar) en een Tienergroep aan, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Jullie kunnen jullie kind(eren) nog steeds online inschrijven voor het schooljaar 2016-2017.

Sinds 2016 bieden wij ook lessen op maat aan volwassenen aan! Meer informatie vind je hier.

Carpool

Beste ouders, docenten en bestuursleden,

Aangezien de afstand voor sommigen van jullie een probleem is en de school met openbaar vervoer minder goed bereikbaar is, stellen we een carpoollijst beschikbaar. Neem contact op met een ouder of docent in de buurt en rij samen naar de school. Of laat je kinderen brengen door een bevriende ouder. Of nog: wissel af. Één week breng jij ze naar school, de andere week je bevriende ouder in de buurt.

Het bespaart geld en het zorgt voor (een beetje) minder druk op het milieu. Daarnaast helpt het alleen maar om een groter gemeenschapsgevoel te creëren, en zo zorgt het voor een leukere school voor allemaal!

Dit is de link!

despicable
Maar overdrijven is nooit goed!

NieuwsFlits mei 2016

Beste ENSiB Ouders,

We zijn alweer bijna aanbeland in de laatste maand van dit schooljaar. De tijd vliegt! We zijn inmiddels druk bezig met de inschrijvingen voor volgend schooljaar.

Op 1 mei vond de laatste cultuurdag van dit schooljaar plaats, dit keer in een nieuw jasje, in samenwerking met de NAF. Het was een hele geslaagde middag, voor zowel de kinderen als de ouders. Juf Linda en Ilona, dank jullie wel voor de organisatie van de kinderspelen! Ook alle vrijwilligers heel erg bedankt! De foto’s van jullie kinderen vinden jullie hier(meer…)

Diverse vacatures (M/V) Nederlandstalige School in Boston (3-8 uur/week)

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen in de leeftijd van 2.5 tot 12 jaar aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (“ENSiB”) is op zoek naar verschillende enthousiaste krachten die ons team komen versterken op woensdagmiddagen 4-6 pm en/of op zondagen 1-4 pm!

Wij zijn op zoek naar:

Docenten  Je takenpakket als docent bij ENSiB bestaat onder andere uit de voorbereiding van de lessen, het geven van onderwijs aan een (combinatie-)basisschoolklas, het schrijven van lesplannen en evaluaties, het afnemen van toetsen en het bijhouden van resultaten. Daarnaast verwachten we jouw actieve deelname aan de maandelijkse teamvergaderingen en de vier-jaarlijkse cultuurdagen die op school worden gehouden.

Klassenassistent  In deze functie zal je samenwerken met al onze leerkrachten en leerlingen op roterende basis, afhankelijk van behoefte van de docenten. Taken bestaan onder andere uit het assisteren van de leerkrachten met hun lessen, direct werken met leerlingen aan lees- en taaloefeningen, afnemen van toetsen en het leiden van een klas als invalkracht indien nodig.

Invalkracht  Als een docent door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, zullen we jou vragen om zijn/haar klas over te nemen. Daarnaast hebben we vaak extra hulp nodig tijdens de perioden waarin we toetsen afnemen. Het is dan ook belangrijk dat je zowel op woensdagen als op zondagen in kan vallen indien nodig.

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school heeft een hecht team van docenten, ouders en een betrokken bestuur waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden. Ervaring in lesgeven en in het werken met kinderen is geen vereiste, maar wordt wel op prijs gesteld. De voorkeur gaat uit naar iemand met een Amerikaanse werkvergunning ofwel iemand die zo’n vergunning kan verkrijgen. Het salaris voor deze functies is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van ervaring en referenties. Startdatum in overleg.

Voor meer informatie, neem graag per email contact op met Willeke van der Maaten.