deleessleutel

In groep 3 wordt gebruik gemaakt van methode De Leessleutel. Deze leesmethode gaat uit van de dagelijkse leefwereld van het kind. De methode heeft zestien thema’s en elk thema bestaat uit vier lessen met een verhaal, woordenschat, nieuwe letters en grammatica. De hoofdpersonen in de methode zijn kinderen uit groep 3 van juf Ank.

Elk thema heeft een prachtig geïllustreerde poster waardoor de verhalen tot leven komen. Groep 3 wordt over het algemeen in 2 jaar doorlopen (in groepen 3A en 3B).

In groep 3 wordt er wekelijks, als deel van het huiswerk, opgegeven om te “spelen met het online oefenprogramma Taalzee“. Spelletjes waaronder woordenschatoefeningen, flitsen, zoek de oe, dictee, letterchaos en rijmen moeten thuis worden gespeeld. Spelers moeten hun “zee” wel onderhouden, want de visjes worden ziek als er niet regelmatig gespeeld wordt. Met het spelen van de taalspellen kunnen spelers muntjes verdienen. De muntjes kunnen ze inruilen voor prijzen in hun virtuele schatkist. Aan de grootte van de visjes en de toename van het aantal vissen ziet een speler zijn of haar verbetering.

Docent woensdag: Linda Adreani

Docent zondag: Meinke Reindersma